У місті запроваджено тотальний контроль, який поширюється і на дітей, повідомив радник міського голови.

В окупованому Маріуполі продовжується боротьба з інакодумством у всіх сферах. Декілька прикладів навів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"У Маріуполі заборонили святкувати День Св. Валентина. Тепер тут можна лише "листи на фронт", інші "валентинки" під забороною. Але не лише День закоханих. Під заборону потрапили всі "гейропські" та "неправославні" свята та розваги", - повідомив Андрющенко.

У місті запроваджено тотальний контроль, який поширюється і на дітей.

"Керівники шкіл Маріуполя, с. Сатрано, с. Старий Крим, с. Талаківка отримала вказівку з понеділка щодня перевіряти телефони (гаджети) школярів на наявність проукраїнського контенту. ФСБ намагається знайти витік даних із Маріуполя (смішно на 90 тисяч дорослого населення), підозрюючи, що батьки використовують гаджети дітей для передачі даних. Важко нелюдям зрозуміти, що Україна цінує своїх людей і ніколи не піде на залучення школярів та неповнолітніх до партизанського руху через надвелику небезпеку для них та їхніх батьків. Русні не зрозуміти", - зазначає радник мера.

Переслідування інакомислення стосується і релігії.

"Усі протестантські та неправославні церкви тепер під забороною в Маріуполі. Розпочато процес вилучення власності та примусу до завершення діяльності. Кожен крок - крок до повернення у радянський Жданов. Контроль, заборони, дефіцит, партійна еліта та життя на рівні бідності всіх. Глобальна зрівнялівка", – резюмує Андрющенко.