У Бахмуті на Донеччині може бути повторення Дебальцевого, коли траси відрізані та ціленаправлений вихід військ може поставити під удар всю колону. Про це повідомив командир підрозділу ЗСУ Денис Ярославський в ефірі одного з українських телеканалів, передає кореспондент УНН.

«Зараз у Бахмуті йдуть бої безпосередньо на вулицях…За кожен провулок йдуть стрілкові бої. Ворогу за півтора тижня вдалося, наприклад, з Ягідного просунутися на 1,5 км в глибину до міста, десь там до річки Бахмутки 700 метрів», - сказав Ярославський.

За його словами, особлива небезпека в тому, що горловина так званого оперативного котла складає трохи понад 4 км.

«Без логістики немає нічого, ні ротації, ні підвозу БК. Ворог це розуміє й намагається насамперед перерізати логістику… Ми розуміємо, що може бути повтор Дебальцевого. Така ж сама ситуація, коли траси відрізані та ціленаправлений вихід військ може поставити під удар всю колону… Через цю горловину у 4 км – це дуже небезпечно», - розповів Ярославський.

У Бахмуті російська піхота за підтримки артилерії штурмувала опорний пункт прикордонників. Українські бійці зупинили окупантів стрілецькою зброєю та гранатометами.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що біля околиць Бахмута знаходиться багато трупів окупантів, які ніхто не забирає.