Українські солдати в Бахмуті повідомляють про погіршення ситуації на місцях. російські війська продовжують чинити тиск, передає УНН.

«Ситуація у Бахмуті зараз дуже складна. Це набагато гірше, ніж офіційно повідомляється», - сказав CNN у вівторок солдат на умовах анонімності. «Ми маємо додати до офіційних звітів ще одну 100-відсоткову складність. У всіх напрямках. Особливо у північному напрямі, де орки просунулися найбільше».

Солдат спростував твердження росії про те, що українські сили в Бахмуті були відрізані.

«Хромове (селище) – ключ до оборони міста. Коли його буде взято, для постачання міста залишиться лише одна дорога Бахмут - Костянтинівка», - пояснив солдат. «Він уже перебуває під вогневим контролем супротивника, і якщо супротивник його захопить, постачання буде неможливим».

Незважаючи на труднощі, солдат сказав, що українські сили захищатимуть місто якнайдовше. «Місто захищатиметься до кінця, незважаючи ні на що».

«Ми всі розуміємо, що тримаємось і вмираємо, щоб виграти час для контрнаступу навесні. Ми не можемо здати кожне місто без бою».

Інший військовослужбовець з позивним «Киянин», описав аналогічну ситуацію у відео, розміщеному у соціальних мережах.

«Станом на ранок 28 лютого ситуація навколо оборони Бахмута досить складна», - сказав він, посилаючись на інформацію, яку він отримує від колег.

Третій солдат назвав бої в Бахмуті «пекельними», але додав, що українські солдати «всі тримаються».