Російське військове угруповання "Вагнер" продовжує відігравати важливу роль у бойових діях навколо міста Бахмут на Донеччині. В останні місяці була розроблена наступальна тактика, щоб використати велику кількість погано навчених засуджених, які були завербовані. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Окремим бійцям, ймовірно, видають смартфони або планшети, які показують визначену особою вісь просування та ціль нападу, накладені на комерційні супутникові зображення. На рівні взводів і вище командири, ймовірно, залишаються в прикриттях і віддають накази по радіо, інформуючи їх за допомогою відеосигналів малих безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Окремим частинам наказують йти заздалегідь наміченим маршрутом, часто з вогнем, але рідше з бронетехнікою", - ідеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, оперативникам "Вагнера", які самовільно відхиляються від намічених маршрутів атаки, швидше за все, загрожує розстріл. 

"Ця жорстока тактика спрямована на те, щоб зберегти рідкісні активи "Вагнера" у вигляді досвідчених командирів та бронетехніки за рахунок доступніших новобранців-в'язнів, яких організація вважає витратним матеріалом", - наголошується в повідомленні. 

Раніше британська розідка писала, що росія створює так звані "фронтові творчі бригади", щоб підняти бойовий дух окупантів.