Дев'ять людей отримали поранення внаслідок ранкового обстрілу Краматорська 14 березня, повідомив Суспільному начальник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко, передає УНН.

"Середньої важкості одна жінка. Всі інші мають легкі поранення. У лікарні отримують медичну допомогу дві людини, п'ять жителів — на амбулаторному лікуванні, двоє від госпіталізації відмовилися", — сказав він.

За словами Гончаренка, пошкоджені стіни другого під'їзду триповерхового багатоквартирного під'їзду, які, на перший погляд, можна відремонтувати. Всього у будинку 24 квартири. "На момент обстрілу з 24 квартир мешкали жителі у семи квартирах. Ми спілкуємось з мешканцями цих квартир. Спочатку жителі двох квартир мали бажання розселитися у комунальному житлі — це й гуртожиток, квартири, школа, але поки відмовилися всі. Хто до родичів у селище переїде, хтось хоче виїхати", — розповів керівник МВА.

Внаслідок обстрілів пошкоджені 25 три- та п'ятиповерхові будинків — здебільшого вибиті вікна, пошкоджені покрівлі. Комунальники допомагають ліквідувати наслідки обстрілів, зокрема, жителям пошкоджених квартир забивають на 1 поверсі вікна OSB-плитами, а з 2 поверху — плівкою.

"Після кожного обстрілу працівники управління цивільного захисту та управління житлово-комунального господарства виїжджають на місце та протягом одного-двох днів складають акти руйнування житла. Потім всі ці документи із заявами від власника житла, подаються до управління праці та соцзахисту населення. Кожного місяця у нас проводиться комісія, де вирішується скільки грошей треба компенсувати за зруйноване житло", — зауважив очільник Краматорської громади.

Олександр Гончаренко зазначив, що жителі можуть отримати від двох до п'ятдесяти тисяч гривень з місцевого бюджету за зруйновану оселю згідно зі ступенем руйнувань.