Незважаючи на морози, українські військові продовжують утримувати Бахмут Донецької області. Нашим військовим дошкуляє ворожа піхота, але українські РСЗВ відбили в окупантів бажання накопичувати живу силу довкола міста.  

Як заявив в ефірі "Еспресо" військовослужбовець батальйону "Свобода" Національної гвардії України Ярослав Лисенко, під Бахмутом "стабільно важко", і у ворога є певні успіхи. Проте скоро на українські позиції підійде підмога. 

"Під Бахмутом стабільно важко, хлопці тримаються та тримають Бахмут. Бахмут перетворився вже на Сталінград. Не віддамо місто, ворог далі не пройде! Деякі успіхи у ворога на сході Бахмута є, вони намагаються взяти місто у кільце. Але зараз до нас йде велика підмога, тому за день-два ми відіб’ємо усі атаки противника, і вийдемо знову на відстань у 10 км від Бахмута", – наголосив Лисенко. 

За словами військового, місто географічно розтягнуто, до центру й ключових місць окупантам ще далеко.

"На напрямку Авдіївка – Донецьк – Бахмут нічого райдужного немає, але й критичного теж нема. Не дивлячись на мороз, у двох комплектах термобілизни, ЗСУ тримають Бахмут. Нам дошкуляє ворожа піхота, яка безглуздо йде та дохне. Наше РСЗВ попрацювало й відбило їм бажання накопичувати живу силу біля Бахмуту. Мінус 150-200 окупантів тільки на Бахмутському напрямку", – зазначив Лисенко. 

Ситуація в Бахмуті: що відомо
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що в разі захоплення українського Бахмута окупантами російська пропаганда подасть це, як "взяття" Берліну в часи Другої світової війни. За його словами, окупація Бахмута потрібна Путіну, для проведення нової хвилі мобілізації. 

Раніше речник Східного угрупування військ Сергій Череватий заявив, що за добу окупанти здійснюють понад 200 обстрілів позицій ЗСУ на Бахмутському напрямку. Він зазначив, що Бахмут залишається головною точкою удару для ворога.