Віталію Хоценку повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та у створенні терористичної організації.

СБУ повідомила про підозру так званому "голові уряду ДНР" – громадянину Росії Віталію Хоценку, який організував вивезення українського зерна з Маріуполя до РФ. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Він входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на "керівну посаду" у червні 2022 року. У лавах окупаційного органу фігурант виконує завдання Москви з матеріально-технічного забезпечення бойовиків, які беруть участь у збройній агресії проти України. Також він відповідає за вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до країни-агресора. Крім того, зловмисник є одним із ключових організаторів фейкового референдуму про "приєднання" захопленої території Донецької області до Росії", – йдеться у повідомленні. 

Хоценку повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та у створенні терористичної організації.

"Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині сходу України. Втім, Служба безпеки знає про його місця перебування, маршрути переміщення та проводить комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності", – запевняють в СБУ.