Бахмут сьогодні – "найгарячіша точка" війни. Ось уже вісім місяців поспіль російські окупанти штурмують цей населений пункт, але марно. Втрати ворога, за різними підрахунками, вже становлять близько 30 тисяч вбитих. 

Що там відбувається сьогодні, розповів в ефірі "Сніданку з 1+1" на каналі "1+1 Україна" колишній командир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін.

"Бої відбуваються абсолютно по всіх напрямках - це стосується й околиць, і самого міста. Пріоритетним завданням для української армії залишається утримання коридора сполучення, завдяки якому можна забезпечувати наші війська та евакуювати поранених", - заявив він.

За словами Жоріна, наразі це завдання виконується, але найважчі бої, безумовно, довкола цього коридора. Це поблизу населених пунктів Іванівське та Богданівка.

Колишній командир "Азова" каже, що ворог на цьому напрямку трохи втратив наступальний потенціал. Досягнути успіху в Бахмуті окупанти не можуть.

Бої за Бахмут

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, Сили оборони відбивають атаки ворога на Бахмутському напрямку в районі населених пунктів Богданівка та Іванівське, у Бахмуті тривають постійні позиційні бої.

20 березня у Міноборони України заявляли, що у місті Бахмут Донецької області було певне просування російських загарбників, але й українські воїни на певних ділянках мають успіхи.

У МОУ розповіли, що обороною Бахмута керують кілька українських топ-офіцерів. Названо їхні імена.

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін прогнозує провал російської окупаційної армії в битві за Бахмут Донецької області. Він провів паралелі між боями за Бахмут і Сталінградською битвою.