Для того, щоб зберегти Бахмут Збройним силам України потрібно розвинути наступ на інших ділянках фронту.

Про це заявив полковник СБУ, секретар комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі інформаційного телемарафону.

"Для того, щоб зберегти Бахмут потрібно десь нав'язати противнику свої активні дії для того, щоб противник був змушений маневрувати, відтягувати резерви й закривати оборону там, де ми нав'яжемо", - розповів він.

За словами Костенко, питання наступальних дій на інших напрямках залежить від погоди, боєкомплектів й резервів, які зараз готуються.

"Тільки вони будуть готові - до цього треба приступати, й це врятує, зокрема, й Бахмут, і багато інших напрямків", - додав він.

Бої за Бахмут
Бахмут - найгарячіша точка на фронті кілька місяців підряд. Як повідомляв УНІАН, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявляв, що противник і надалі безуспішно намагається оточити Бахмут і просунутися вперед, але українські війська стримують шалений тиск ворога.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що у Бахмуті та біля нього є ворожі сили, які, схоже, зараз не надто задіяні у бойових діях. Аналітики також попередили, що РФ може задіяти у боях 2-гу мотострілецьку дивізію. За даними британської газети The Guardian, оприлюднених на початку березня, у боях за Бахмут Росія вже втратила до 30 тисяч своїх посіпак.