У Силах територіальної оборони показали, чим харчуються українські захисники в одній з найгарячіших точок лінії фронту - Бахмуті Донецької області. Відповідне відео опубліковано на сторінці Сил ТрО ЗСУ у Facebook, передає УНН.

У щоденний раціон бійця обов’язково входять крупи, м’ясо та перші страви. Також захисникам доставляють печиво, шоколадні батончики та інші смаколики.

“Сніданок - це нарізка м’ясна та сирна в подвійній нормі. Ми збільшили, тому що іноді хлопці хочуть взяти із собою якусь канапку. Також іде каша гречана або рисова, яку треба просто розігріти, шпроти, печиво, шоколадні батончики, енергетичні батончики, щоб вони (військовослужбовці - ред.) набирались сили. На обід вони їдять подвійну порцію першого - це суп з великою кількістю м’яса, густий, наваристий. І на вечір вони їдять подвійну порцію каші”, - розповів про приблизний денний раціон військових начальник їдальні батальйону 125 бригади ТрО Богдан.

На складі продовольства зберігають запаси їжі на 7-10 днів, після чого їх поповнюють. Там їжу готують, після чого у спеціальних термосах доставляють на позиції бійців.

За словами начальника продовольства складу, при підготовці денного раціону вони обмежені вартістю пайка та калорійністю. Кожен боєць має отримувати раціон на 3500-6000 кілокалорій, залежно від умов, у яких він знаходиться. Разом з тим, для захисників намагаються складати якомога різноманітніше меню.

“Одразу скажу, що неможливо, рухаючись навіть у таких умовах, усе то з’їсти. Тому може бути менша калорійність, але це буде смачніша їжа і більш корисна. Наприклад, фрукти зараз ідуть дуже гарно (...).

Коли ти тушонку їси кожен день, то ти вже не можеш на неї дивитися. Тому ми стали замовляти м’ясо, адже тушонка і по вартості виходить дорожча, і м’ясо корисніше. У нас є курка: філе, гомілки, стегно. Є м’ясо: свинина лопатка, свинина корейка”, - розповів начпрод складу батальйону 125 бригади ТрО Дмитро.

Він також зазначив, що як начпрод не має стосунку до гуманітарної допомоги, яку військові отримують від родичів та волонтерів, та відповідає лише за державне забезпечення харчуванням.