Через нічну ворожу атаку дронами на Київщину до лікарні доставили понад 20 осіб, доля ще п'ятьох людей невідома, повідомив начальник ГУНП у Київській області Андрій Нєбитов у Telegram, пише УНН.

"Троє загиблих, 7 осіб травмовано внаслідок влучання безпілотників в будівлю гуртожитку одного із районів Київщини. (...) Понад 20 осіб було доставлено до лікарні. Доля ще 5 людей невідома", - написав Нєбитов.

З його слів, перші вибухи пролунали близько 3-ї ночі, далі послідувала ще низка. Поліція та екстрені служби евакуювали понад 200 осіб. "Одна частина будівлі гуртожитку була практично повністю зруйнована. Почалась пожежа", - повідомив начальник поліції Київщини.

Він зазначив, що працівники ДСНС і поліція зараз допомагають ліквідувати наслідки руйнувань.

"Бачимо, що ворог вкотре атакував цивільну інфраструктуру, загинули безневинні люди, в тому числі і водій "швидкої", який приїхав рятувати громадян. Це ще один ганебний воєнний злочин окупанта", - вказав Нєбитов.

При цьому Офіс Генпрокурора уточнив, що "у результаті атаки 3 людей загинуло, у тому числі водій швидкої медичної допомоги, який приїхав на виклик". "За попередніми даними до медичного закладу госпіталізовано 7 осіб, серед яких 11-річна дитина", - вказали у прокуратурі.