Інцидент стався ще 6 липня на автобусній зупинці, коли сімʼя поверталася додому з прогулянки.

У польському місті Ополе на автобусній зупинці Wiosenna-Prószkowska чоловік та жінка напали на 45-річну українку, яка поверталася з прогулянки з трьома дітьми віком 8, 10 і 13 років. Про це розповідає видання Nowa Trybuna Opolska.

Видання розказує, що невідомі чоловік та жінк віком 25-27 років почули, що мати розмовляла зі своїми дітьми українською. Тоді пара підійшла і почала чіплятися до них та ображати.

Газета пише: "Ці люди поводилися агресивно і не давали українцям пройти додому, перегородивши дорогу. Вони кричали - Хіба ви українці? Путін вас роз***". Ви приїхали сюди за програмою Родина 500+, Ку**а українська".

Українка викликала поліцію. Тим часом агресивно налаштована пара, яка на деякий час зайшла в магазин, вийшла звідти і чоловік показав українцям середній палець. Крім того, він вигукнув "Слава Путіну" та "До біса Україну". Далі вони сіли в автобус. 

Про інцидент поінформували прокуратуру. Тепер нападників шукають правоохоронці, їм загрожує до трьох років позбавлення волі за образу за національною ознакою. 

Жінка розповіла журналістам, що вона вже 20 приїздить на роботу до Польщі де працює прибиральнице. Діти приїхали до неї на канукули.