Кажанів замурували піною в одному з будинків у Кривому Розі. Шоковані мешканці знайшли номер зоозахисників і попросили про допомогу.

В одній з багатоповерхівок Кривого Рогу Дніпропетровської області невідомі замурували монтажною піною у віконну раму живих кажанів. Ссавців, які занесені до Червоної книги України вдалося врятувати, але тепер вони потребують допомоги. Про це у четвер, 25 січня, повідомили у Центрі реабілітації рукокрилих.

Там припускають, що тварини зимували у віконній рамі в під'їзді, а люди, які встановлювали нове вікно, помітили кажанів, але проігнорували їх присутність.

"Мешканці були шоковані, побачивши це. Вони знайшли наш номер і попросили про допомогу", - розповіла Альона Шуленко фахівчиня Центру. 

Волонтерам та небайдужим людям вдалося дістати кажанів з пастки.

Усього було врятовано 13 рудих вечірниць та одного білосмугого нетопиря. 

"Усі вони живі, але дуже травмовані. Двоє з них сильно обліплені піною. Наразі врятовані кажани перебувають під наглядом волонтерки. Декілька днів маємо за ними спостерігати", - прокоментувала ситуацію фахівчиня.

Шуленко зазначила, що волонтери будуть уважно спостерігати за савцями, адже вони могли отруїлися піною: під час перебування у рамі вони вдихали її запах і, ймовірно, їли, щоб врятуватися.