Хлопець залишив передсмертну записку. Наразі правоохоронці встановлюють мотиви його вчинку та усі обставини трагедії.

На території Національної академії Державної прикордонної служби України у Хмельницькому знайшли тіло курсанта з вогнепальним пораненням. Про це повідомляє Суспільне.

За словами речника академії Івана Галкіна, це трапилося сьогодні близько 04:30 1 червня. Загиблий хлопець навчався на другому кусі. Він ніс службу в добовому наряді. 


"Всі добові наряди в Національній академії під час несення служби озброєні штатною зброєю, оскільки зараз в Україні воєнний стан і добові наряди виконують також функції з забезпечення оборони території військового містечка", - зазначив він.

 

Хлопець був родом з Хмельниччини. "Всі його позитивно характеризували як військовослужбовця, і дуже позитивно характеризувалася його сім’я. Навчався добре, також фізично підтягнутий, дуже товариський в колективі. Зокрема, його старший брат - наш випускник і проходить службу в одному зі спецпідрозділів Державної прикордонної служби", - розповів Галкін.
 

У поліції зазначили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою самогубство.

 

"До поліції надійшло повідомлення про те, що в приміщенні навчального корпусу вчинив самогубство шляхом пострілу в голову курсант 2-го курсу Національної академії Державної прикордонної служби України, який ніс службу в добовому наряді. Потерпілий залишив передсмертне повідомлення", - йдеться у повідомленні.

 

Наразі правоохоронці встановлюють мотиви такого вчинку та усі обставини події.

Місцеве видання Всім з посиланням на власні джерела пише, що загиблий був 2004 року народження. Родом із села Хмельницького району. Нібито напередодні мав конфлікт з батьком.