Про те, що на горі Піп Іван Мармароський перебуває людина, яка просить про допомогу, прикордонники дізналися від своїх румунських колег.

40-річного жителя Дніпра, який майже дві доби блукав засніженим високогір’ям Карпат у пошуках кордону, знайшли прикордонники разом із рятувальниками о 4-й годині ранку 26 листопада.

В Державній прикордонній службі повідомили, що про перебування на горі Піп Іван Мармароський людини, яка просить про допомогу, прикордонники дізналися від своїх румунських колег. Саме їм надійшло повідомлення із геоданими місцезнаходження чоловіка, які вказували про його перебування на території України.

Прикордонники відділу Ділове спільно із фахівцями гірського пошуково-рятувального відділення негайно організували пошукові заходи.

Пошукову операцію ускладнював високий сніговий покрив, погана видимість та повалені дерева, що перешкоджали повноцінному використанню автомобільної техніки.

Особу без належного спорядження, у джинсах та кросівках виявили за 3 кілометри від кордону. Мету свого перебування у горах він пояснювати відмовився, хоча згодом зізнався у своїх намірах незаконно потрапити до Румунії.

Через сподівання, що шукатимуть його румунські рятувальники, які згодом доставлять його прямісінько у Румунію, чоловік і зателефонував лише їм.

Зустрічі з українськими правоохоронцями чоловік не зрадів, висловивши лише обурення, що йому довелося довго очікувати на їхню допомогу.

Прикордонники встановлюють коло осіб, ймовірно причетних до організації незаконної подорожі українця.