Заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко в ефірі національного телемарафону запевнив, що будь-який заклад освіти, як і минулого року, є "територією безпеки", а влада робить усе для того, щоб діти під час навчання почувалися захищеними, інформує УНН.

"Я хочу звернути увагу усіх батьків, першачків, і всіх наших студентів, у майбутньому абітурієнтів, що школа і будь-який заклад освіти є територією безпеки. Це чітке завдання, яке поставив президент, ми його виконуємо і робимо все для того, щоб діти почувалися у школі безпечно, а батьки могли віддавати дітей до школи і не хвилюватися за їх безпеку", - сказав він.

Вітренко наголосив, що цього року, як і минулого, "найбільш безпечним місцем в країні", на його думку, будуть заклади освіти. На питання, в які регіони перемістилися школярі з небезпечних областей України, він відповів, що міністерство збирає статистику щодо кількості першокласників від обласних управлінь департаментів освіти.

"Наприклад, в Києві є лише три райони, де кількість першачків цього року зросла - Дарницький, Оболонський та Святошинський райони. Це, так би мовити, прикордонні райони з Київською областю. І така ситуація спостерігається по всій країні. Тобто люди мігрують від ракетних ударів, постійних обстрілів і намагаються забезпечити своїх дітей безпечним місцем навчання", - зазначив заступник міністра.