Основою безпечного середовища в освіті має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах і відповідатиме за безпеку дітей.

Міністерство внутрішніх справ України починає впроваджувати заходи для формування безпечного освітнього середовища. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

"Починаємо впровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища. Його основою має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей. Фахівців відбиратимемо за конкурсом, вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі - спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів", - йдеться в повідомленні міністра.

Зазначається також, що потребує посилення пропускний режим, а тому в кожному навчальному закладі використовуватимуть металошукачі та рамки.

Набір і відбір кандидатів планують розпочати найближчим часом.

"А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони. Ми знаємо, що робити далі заради безпеки дітей," - запевнив миністр.