Законопроєкт про медичний канабіс допустили до другого читання. Про це у фейсбуці повідомила членкиня Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина, передає УНН.

“Комітет здоровʼя нації рекомендував законопроєкт про медичний канабіс до 2 читання! Майже тисяча поправок, десятки годин обговорень з правоохоронцями, аграріями, депутатами і громадськістю: ми зробили все, щоби пацієнти могли отримати ліки якомога скоріше, бізнес мав можливості для роботи в Україні, а весь процес був під чітким і прозорим контролем держави. Так далеко медичний канабіс ще не заходив за всю історію України. Чекаємо на 2-не читання, віримо, що цього разу вийде!”, — написала нардепка Ольга Стефанишина.

Інформацію про рекомендацію законопроєкту до другого читання підтвердив і нардеп Ярослав Железняк. Він відзначив, що попереду останній етап прийняття цього закону — голосування у залі Парламенту.

Нагадаємо

13 липня Верховна Рада підтримала законопроєкт про легалізацію медичного канабісу у першому читанні.

Заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомляв, що норми щодо того, як буде контролюватися обіг, виробництво ліків з медичним канабісом, не будуть відрізнятися від контролю за іншими наркотичними засобами.