Політолог і публіцист Андрій Піонтковський розповів, що війну РФ проти України можна закінчити всього за кілька тижнів. Однак для цього захисникам нашої країни потрібно більше зброї.

В інтерв'ю УНІАН Піонтковський прокоментував інформацію про те, що війна може тривати ще рік. За словами експерта, Захід не повинен погоджуватися з такими думками, оскільки це перетвориться у війну на виснаження.

"Для Заходу погодитися на поточний стан справ і на війну на виснаження - це просто злочин. Захід має дуже простий інструмент-забезпечити 300 танків, 700 БТР, 600 гаубиць та ракети ATACMS. І війна закінчиться через кілька тижнів. Це будь-який військовий експерт вам скаже", - назвав "рецепт перемоги" Піонтковський.

Також експерт розповів про те, які тимчасові рамки може собі дозволити Захід. За словами Піонтковського, насправді все залежить від політики України.

"Те, що я пропоную - це використовувати нашого більш рішучого союзника - Великобританію. Є два дуже суперечливих враження після візиту Зеленського до Вашингтона. З одного боку чудовий рівень підтримки американського народу, Конгресу і президента Байдена. А в той же час доброзичлива для України фраза: "ми з вами залишимося до кінця". До якого, вибачте, кінця? При будь-якій системі ППО, при будь-яких Patriot, якщо росіяни будуть отримувати ракети з Ірану і Північної Кореї, вони будуть знищувати українські міста. До якого кінця? До кінця десятків тисяч людей? Який кінець, коли це можна просто закінчити протягом декількох тижнів? Я думаю, цю думку потрібно дуже чітко просувати в суспільній свідомості заходу", - резюмував публіцист.