Механізм "зняття санкцій в обмін на добровільне ядерне роззброєння" має стати одним із основоположних елементів не лише для української зовнішньої політики, а й для міжнародної архітектури безпеки в цілому.

Про це у своєму виступі на першій зустрічі форуму "Київська ініціатива: Росія – санкції чи ядерне роззброєння" заявив український політичний експерт Юрій Романенко.

Він підкреслив, що тепер до цієї ініціативи зможе приєднатися будь-хто. Для цього потрібно підписати відповідну Київську декларацію безпеки, пройшовши за вказаним посиланням.

"Незважаючи на те, що текст декларації виглядає просто, це дуже серйозний документ, який має лягти в основу української зовнішньої політики і не лише України. Тому що всі країни, які розуміють необхідність вирвати гнили зуби ядерної зброї з пащі Російської Імперії, вони всі повинні включитися у нав'язування цього дискурсу. Щоб російська еліта зрозуміла, що необхідно відмовитися від ядерної зброї, щоб забезпечити своєму народу процвітання, якого зараз позбавляють", - заявив Юрій Романенко, який є одним з автором механізму.