Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що відновлення публічних виступів російського диктатора володимира путіна, ймовірно, свідчить про те, що він почав більше турбуватися про свою популярність та імідж у рф, передає УНН.

ISW пише, що путін почав більше з’являтися на публіці в російських містах і частіше робити розпливчасті заяви про вторгнення росії в Україну останніми днями порівняно з помітною відсутністю в громадській діяльності протягом перших десяти місяців війни.

Аналітики нагадують, що 23 грудня путін відвідав Конструкторське бюро приладобудування в Тульській області та, як повідомляється, того ж дня планував відвідати машинобудівний завод “Уралвагонзавод” у Нижньому Тагілі, але в останній момент скасував цей захід. Подібні появи є частиною зусиль кремля представити путіна як лідера воєнного часу та відновити панівне становище у внутрішньому інформаційному просторі, оскільки рф набуває другого року війни, пише ISW.

Крім цього аналітики припускають, що російський диктатор намагається створити сприятливі умови в інформаційному просторі напередодні наступних президентських виборів у росії на початку 2024 року.