Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов коментуючи повідомлення в кремлівських змі про свою загибель, сказав з насмішкою, що формується "загін безсмертних", які будуть переслідувати росіян у страшних снах, передає УНН із посиланням на Kyiv Post.

"Зараз в Україні створюється спеціальний загін безсмертних командувачів – Валерій Залужний, я, Степан Бандера, Симон Петлюра, Іван Мазепа. Тому у росіян і їхніх пропагандистів ще буде дуже багато роботи в нервовій, істеричній обстановці. Загін безсмертних буде серед ночі приходити у сни до російських обивателів, які прагнули захопити Україну, і їх кошмарити", - сказав Буданов.

Так, чутки про загибель або важке поранення Кирила Буданова циркулюють у соцмережах відколи росіяни завдали чергового ракетного удару по Києву 29 травня.

Російські державні канали одразу ж підхопили тему, брешучи, нібито українські ЗМІ повідомили про смерть Буданова.

Зазначається, що минулого тижня головний кремлівський пропагандист Владімір Соловйов заявив, нібито Буданов у комі в Німеччині.

Далі ця "теорія змови" розрослася: тепер вже "вбили" чи "поранили" головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, і минулого тижня путін особисто роздув ці необґрунтовані чутки.

В травні росіяни запустили три фейкові новини про "загибель" українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюру і Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.