Голова держави зазначив, що там де НАТО - "там нема війни", отже РФ зможе "не боятися нападу на її території".

Вступ України до НАТО стане порятунком для Росії. Оскільки її членство в блоці – це своєрідна гарантія, що Київ "ніколи в майбутньому не прийде на їхню територію". Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з латиноамериканськими ЗМІ у вівторок, 8 серпня.

"Там, де НАТО - там немає війни. І всі країни вступали в НАТО, бо боялися, що Радянський Союз ногами, руками і спокусою Путіна повернеться назад. НАТО для України – це не наступальна місія, ми нікуди не наступали ніколи. Всюди, де ми наступаємо, – це наша територія. Ми відновлюємо її. Ми не наступаємо, це Пригожин в Росії показує і розбирається. Це їхня політика внутрішня, а Україна веде бойові дії на території України, ми відновлюємо нашу територію. РФ повинна бути вдячна, якщо Україна буде в НАТО", - пояснив свою думку голова держави.

За його словами членство України в Альянсі - це "безпека для Росії", оскільки буде означати, що Україна "ніколи в майбутньому не прийде на їхню територію".

Зеленський додав, що деякі країни НАТО, зокрема країни Балтії, були б дуже раді, якби українські воїни були розміщені на їхній території й охороняли їхній кордон після цієї війни, в мирний час.

"Тому що всі розуміють, що в нас сильна армія і дуже багато військових", - резюмував глава держави.