Президент України Володимир Зеленський повідомив, що було проведено нараду, де обговорили підсумки саміту НАТО у Вільнюсі.Наразі готуються договори із партнерами щодо гарантій безпеки України, передає УНН.

“Провів нараду щодо підсумків саміту НАТО у Вільнюсі. Команда наших міжнародників, Уряд, Офіс.Кожну домовленість для України з партнерами у Вільнюсі тепер переводимо в наші конкретні кроки, щоб усі домовленості стали конкретними результатами”, - заявив Зеленський.

Також він повідомив, що хороший саміт має дати хороші плоди.

"Готуємо зміст для роботи Ради Україна – НАТО. Готуємо укладання договорів із партнерами щодо гарантій безпеки для України на шляху в НАТО.Готуємо ґрунт для наступного саміту НАТО – у Вашингтоні”, - повідомив Зеленський.

Нагадаємо

Країни G7 підписали спільну декларацію щодо надання довгострокових гарантій безпеки Україні, і запросили інші держави приєднатися до зобов'язань. Про це оголосив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда у Вільнюсі. 

Крім країн-членів G7 (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) до декларації з надання Україні гарантій безпеки зголосились долучитись ще чотири-п'ять країн.