Зеленський наголосив, що почув сигнали нового президента Аргентини щодо майбутньої підтримки України, яка бореться проти російської агресії.

Президент України Зеленський провів зустріч із новообраним президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм у Буенос-Айресі. Про це у неділю, 10 грудня український лідер повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Президент України зазначив, що аргентинський народ надзвичайно поважає свободу, а це саме те, за що сьогодні борються українці. 

"Сьогодні на площах і вулицях Буенос-Айреса дуже часто звучало слово "свобода" - libertad. І це поєднує нас - Україну та Аргентину. Ми справді цінуємо свободу, ми справді її захищаємо й ми справді готові зміцнювати свободу разом", - написав голова держави.

Також президент подякував Аргентині за підтримку України. 

"У період війни складно знайти час і пролетіти пів земної кулі. Але ми почули вас, ваші сигнали в парламенті й вашу особисту енергію щодо підтримки України, наших людей, які борються проти російської агресії", - сказав український лідер.

Глава української держави розповів президентові Аргентини про процес імплементації Української Формули миру і запросив аргентинську сторону до участі в четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо її реалізації в січні 2024 року та в підготовці першого установчого Глобального саміту миру.

Сторони також обговорили наступні кроки в підготовці саміту Україна - Латинська Америка, який дасть змогу відкрити нову сторінку у відносинах України з державами регіону.

Окрему увагу співрозмовники приділили розвитку двосторонньої співпраці в низці сфер.