Президент України Володимир Зеленський у понеділок провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, де учасники детально розглянули ситуацію в Бахмуті у Донецькій області, повідомили в Офісі Президента, пише УНН.

Командувачі оперативно-стратегічних угруповань військ доповіли про ситуацію на основних напрямках фронту.

"Особливо детально члени Ставки розглянули ситуацію в Бахмуті. Оцінюючи перебіг оборонної операції, Президент поставив запитання Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександру Сирському щодо подальших дій на Бахмутському напрямку. Вони висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення наших позицій у Бахмуті", - ідеться у повідомленні.

Окрім того, на засіданні Ставки було розглянуто питання постачання зброї й обладнання та їх розподілу за оперативними напрямками.

Навколо Бахмута точаться інтенсивні бої. Речник Східного угрупування військ Сергій Череватий 5 березня ввечері наголосив, що "Бахмут залишається епіцентром бойових дій", і "Збройні сили України тримають цей населений пункт", "у нас є можливість туди доставляти боєприпаси, провіант, всі необхідні обладнання і вивозити з населеного пункту поранених".

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що місто Бахмут має більше символічне, ніж оперативне значення, і його "падіння" не обов’язково означатиме, що москва змінила хід боротьби.