Інавгурацію Хав'єра Мілея відвідає низка політичних лідерів з різних країн світу, серед яких очікується прем’єр Угорщини Віктор Орбан.

Президент України Володимир Зеленський відвідає інавгурацію новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея, яка відбудеться у неділю, 10 грудня. Про це повідомив місцевий телеканал TN у четвер, 7 грудня.

Стверджується, що президент України був у списку гостей на інавгурацію, але його приїзд не очікувався. Але тепер візит українського лідера підтвердили неназвані офіційні джерела.

"Візит президента є сильним політичним жестом щодо регіону: це перша поїздка Зеленського до Латинської Америки з моменту початку російського вторгнення в Україну в лютому минулого року", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що запрошення Зеленського на інавгурацію є жестом підтримки України з боку Мілея. Позиція Аргентини щодо нашої країни змінилася після того, як його обрали президентом на виборах у листопаді.

Телеканал зазначає, що інавгурацію відвідає низка політичних лідерів з різних країн світу, серед яких очікується прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.