Глава держави заслухав доповідь командира 14 ОМБр підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на фронті.

Президент Володимир Зеленський відвідав позиції ЗСУ на Куп'янському напрямку у Харківській області, де вручив нагороди захисникам. Про це повідомила пресслужба глави держави у понеділок, 19 лютого.

Вказано, що президент побував у батальйонному командному пункті 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка виконує бойові завдання з оборони Куп'янська.

Зеленський заслухав доповідь командира бригади підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на відповідній ділянці фронту. Вони обговорили забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби військових.

Глава держави поспілкувався з бійцями та вручив їм нагороди.

"Радий бути сьогодні тут – побачити вас, привітати, бути вдячним від усіх українців, від усієї України за те, що ви робите щоденно таку велику роботу, за те, що захищаєте державу, наші сім’ї, незалежність, наш суверенітет. Упевнений у вас. Бажаю вам здоров'я, берегти себе і своїх побратимів. Це дуже важливо. Бажаю всім вам перемоги", – сказав президент.

Зокрема, Зеленський присвоїв звання Герой України та вручив орден Золота Зірка командувачу 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ полковнику Олегу Апостолу. Також глава держави вручив нагороду президента Хрест бойових заслуг полковнику Олександру Луценку. Крім цього, військові отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня та За мужність II-III ступенів.

"Задля безпеки воїнів частину нагород Володимир Зеленський передав командирам для вручення за місцем несення служби", – йдеться у повідомленні.