Президент України Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ просувається повільними темпами, оскільки Україна не хоче марно ризикувати життями військових. Люди - це не ресурс, як для росії, а найбільше багатство. Про це він сказав в інтерв'ю El Mundo, оприлюдненому в п'ятницю, передає УНН.

«Що означає досягти значних результатів? Кожен пройдений кілометр коштує життів. Для нас найбажаніший результат - звільнення нашої території, але й порятунок нашого народу. Якщо поля заміновані, ми не можемо відправити наших солдатів помирати. У реальному житті, на жаль, ціна дуже висока, і життя наших військових дуже дорогі. Люди - це не ресурс, як для росії, а наше найбільше багатство», - заявив Зеленський.

Він зазначив, що найголовніше, що люди вмотивовані і що Україна збирається перемогти.

«У нас були проливні дощі, які сповільнили просування. Партнери постачають зброю повільніше, ніж очікувалося, і для нас важливо мати всю зброю до того, як ми почнемо», - пояснив Зеленський.

Він сказав, що Україні вже довелося припинити наступ, тому що артилерія прибула занадто пізно.

«Головний двигун - наші військові, і вони щодня просуваються вперед. Чи віддаю перевагу я, щоб воно тривало два місяці і щоб загинули тисячі людей, чи щоб воно тривало чотири місяці і щоб померло менше людей? Людське життя найважливіше», - заявив Зеленський.