Президент України Володимир Зеленський та президент Південно-Африканської Республіки Матамела Сиріл Рамафоса обговорили майбутнє продовження роботи "зернового коридору", передає УНН із посиланням на ОП.

“Продовження зернового коридору важливе. Запросив Південно-Африканську Республіку приєднатися до ініціативи GrainFromUkraine, - повідомив Зеленський.

Також президент висловив свою вдячність Рамафосі за візит до Бучі та Києва, який відбувся разом з іншими африканськими лідерами, а також за його внесок у зусилля щодо повернення незаконно депортованих дітей Росією.

Ще під час зустрічі обговорювалися підготовка до мирного саміту та необхідні дипломатичні заходи для посилення підтримки України з боку африканських країн.

Нагадаємо

Кабінет міністрів України працює над розробкою альтернативних заходів для продовження експорту аграрної продукції у разі припинення роботи зернового коридору. У державному бюджеті цього року передбачено 20 мільярдів грн на страхування суден із українським зерном, які будуть готові продовжувати роботу у разі відсутності зернового коридору.

Основні ринки, які потребують найбільше української продукції, це ринки Африки, Азії та Близького Сходу, через затримку у насліок припинення "зернової угоди" можуть стикнутись із голодом.