Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступного тижня передбачається нова комунікація з країнами-партнерами щодо оборонної допомоги для України. Про це заявив голова держави у своєму вечірньому зверненні, повідомляє УНН.

“Уже готуємося, щоб наступний тиждень іще посилив нашу державу, наші позиції. Буде нова комунікація з партнерами – заради оборонних пакетів для України. Додамо ще більше змісту міжнародним заходам серпня – вересня, які вже заплановані. Це й Кримська платформа, і Саміт перших леді і джентльменів, і наша участь у Генасамблеї ООН”, - заявив президент.

За його словами, лише за один цей тиждень російські терористи застосували проти України 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 «шахедів». Суттєву частину з них вдалося збити.

"Ми зробимо все, щоб український повітряний щит ставав тільки міцнішим. Саме тут, саме в нашому небі можемо довести, що терор програє. Всі разом можемо це довести – усі партнери. Дуже важлива відповідальна позиція кожного з партнерів щодо постачання систем ППО і ракет до них. Повний захист від терору потрібен тут, щоб потім не довелося думати, як захистити від нього ще й інші народи. Україна може виграти цю битву, і наш повітряний щит згодом гарантуватиме безпеку всієї Європи”, - заявив президент.