Ми будемо жорстко ставитися до усіх, хто намагається розбити зсередини і послабити силу українську, зазначив президент.

Президент Володимир Зеленський анонсував законодавчі ініціативи щодо зміцнення України та протидії тим, хто намагається розхитати державу зсередини. Про це він сказав на Софійській площі Києва на урочистостях з нагоди Дня Незалежності у четвер, 24 серпня.

"Більше ніколи не буде пауз в українській історії. Ми дамо Україні таку силу, якої достатньо, щоб перемагати завжди, і будемо жорстко ставитися до усіх, хто намагається розбити зсередини, розпродати, послабити силу українську. Будуть відповідні законодавчі ініціативи найближчим часом", – заявив глава держави.

Зеленський закликав українців берегти єдність, додавши, що коли Росія вдерлася з повномасштабною війною, жодного дня не було такого, щоб Україні бракувало єдності. Тому жодної можливості у РФ не було, щоб використати "щось у нас проти нас".

Президент наголосив, що наразі увесь світ чує і підтримує Україну, але, "щоб не сталося у світі, Україна має бути в силах сама себе захистити".

"У нашої держави довгий час не було потрібних оборонних виробництв, і тепер вони є. Я дякую всім, хто їх сьогодні розвиває… Тепер наша держава дає українським воїнам таку зброю. І я дякую всім, хто з нею нам допомагає", – сказав він.