Українці не дозволять поразки України. Тому до слів "завершення війни" ми завжди додаємо "на наших умовах", зазначив президент.

У другу річницю повномасштабного вторгнення Росії президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до громадян держави з Гостомеля, звідки російські агресори готувалися атакувати Київ. Про це повідомила пресслужба українського лідера у суботу, 24 лютого.

"Я перебуваю у Гостомелі. Саме звідси мало розпочатися те саме "взяти Київ та Україну за три дні". Можна сказати одним реченням: два роки тому ми вогнем зустрічали тут ворожий десант, два роки потому ми зустрічаємо тут наших друзів і партнерів… І це символічно і красномовно описує шлях, який ми пройшли за ці два роки, і різницю між 24 лютого тоді й зараз", – заявив Зеленський.

На кадрах показано, як президент України зустрічає прем’єрку Італії Джорджу Мелоні, яка зараз є головою G7, прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдоа, голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, прем’єра Бельгії Александра Де Кроо, що головує у Європейській раді.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна вже на 730 днів ближча до перемоги і неймовірно пишається кожним українцем.

"Будь-яка нормальна людина хоче, щоб війна закінчилась. Але ніхто з нас не дозволить, аби закінчилась Україна наша. Саме тому до слів "завершення війни" ми завжди додаємо "на наших умовах". Саме тому біля слова "мир" завжди звучить "справедливий". Саме тому в майбутній історії біля слова "Україна" завжди стоятиме слово "незалежна". Боремося за це. Вже 730 днів нашого життя. І переможемо. У найкращий день нашого життя", – наголосив президент.