Президент Володимир Зеленський переконаний, що одним із перспективних напрямів розвитку України зараз і після нашої перемоги будуть виробництва, пов’язані з безпекою та безпековими технологіями. Про це він заявив в інтерв’ю журналістці Наталії Мосейчук, повідомляє УНН. 

«Можливості в Україні великі: від технологій до агропромислового комплексу. Зараз новий напрям, у якому ми номер один, – це безпековий напрям», – заявив Зеленський, відповідаючи на запитання, як він бачить економічний розвиток України.

Президент розповів, що Київ відгукнувся на запит партнерів щодо проведення форуму в галузі military tech, який відбудеться в Україні у жовтні. Зеленський не виключив можливості підписання контрактів під час форуму.

Крім того, голова держави зазначив, що Україна вже відродила лінії оборонно-промислового комплексу та виготовляє низку устаткування зразка НАТО.

«Це має велике значення, що ми є випробувачем, піонером – у хорошому сенсі цього слова – початку й застосування багатьох видів амуніції. Сучасних. Для багатьох бізнесменів світу це великий приклад. Я думаю, в цьому напрямі – military tech, у діджитал – ми в цьому напрямі будемо номер один. Принаймні на Європейському континенті», – розповів Зеленський.

Крім того, на підприємствах «Укроборонпрому» запущено кілька програм, зокрема ракетних. Зеленський зазначив, що нині Україна виробляє «нептуни», «стугни», «корсари», і обсяги цього виробництва значно зростають.

«Просто колосальні цифри, які постійно на фронті, яких постійно потребують, які схвалюють наші військові, і їм хочеться іще більше, але ви навіть не уявляєте, яку кількість ми будуємо. Просто велику, дуже велику», – зазначив Президент.

Також, за словами Глави держави, Україна налагодила виробництво артилерії натовського зразка.

Глава держави також нагадав про налагодження виробництва великої кількості дронів, яке розвивається. Однак Зеленський висловив думку, що потрібен розвиток не лише державного виробництва, а й приватного.

Зеленський переконаний, що після перемоги в Україну прийде багато технологій та інвестицій.

«Прийде в економіку держави і від ЄС, і від Сполучених Штатів, просто від друзів. Є інвестиції, повірте. Ми говоримо з різними країнами з інших континентів, великими державами, потужними, незалежними – вони не входять до будь-яких союзів, однак вони сьогодні нас підтримують не дуже публічно – вони зможуть зайти у фундаментальні економічні сектори України, енергетичні. Це серйозні інвестиції», – зазначив президент.