росія технічно готова для того, щоб спровокувати локальний вибух на Запорізькій АЕС й може вчинити теракт для того, щоб зупинити український контрнаступ. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчесом, передає кореспондент УНН.

“Моя відповідь базується на тій інформації, яка у мене є від нашої розвідки. Є серйозна загроза, тому що росія технічно готова для того, щоб спровокувати локальний вибух на станції, який може призвести до викиду небезпечних речовин в повітря”, — сказав Зеленський.

Він повідомив, що Україна про це дуже чітко комунікує, обговорює з партнерами, для того, щоб всі розуміли для чого росія це робить.

“Окрім того, що вони терористи є ще й логіка в цих діях....Для них зрозуміло, важливо сьогодні після слабкості на полі бою, яку вони продемонстрували продовж року зупиняти нас тими чи іншими неочікуваними терористичними актами, як підрив Каховської ГЕС, так і можливий підрив локальний і потім викид. Для чого? Для того, щоб показати, що ця війна небезпечна для світу, спровокувати це так, що це зробили не вони”, — розповів Зеленський.

Президент зазначив, що в це буде дуже складно, щоб хтось в це повірив.

“Але тим не менше для інформаційного простору, для того, щоб люди боялися цього, для того, щоб потім партнери т чи інші, особливо, які є скептиками, почали політично зупиняти Україну, наші контрнаступальні дії”, — додав Зеленський.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомляв, що зменшення присутності російських окупантів на території Запорізької АЕС може вказувати на те, що росіяни продовжують підготовку до теракту на АЕС.