Україна планує розширити своє представництво у Латинській Америці. Також глава держави розповів про нові оборонні пакети.

Україна планує у 2024 році приділити особливу увагу розвитку співпраці з Латинською Америкою. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні у четвер, 22 лютого.

"Минулого року були відкриті нові посольства України в Африці й загалом був досягнутий більший рівень взаємодії з лідерами та країнами на Африканському континенті. На цей рік ми плануємо додати більше активності та потенціалу співпраці, зокрема, на напрямку Латинської Америки", - зазначив президент.

Зеленський розповів, що провів зустріч із представниками дипломатичного корпусу держав-партнерів, які працюють в Україні. Він висловив вдячність за підтримку та віру в Україну та наголосив на важливості нормального функціонування дипломатичних відносин, навіть у період війни.

Президент також розповів, що під час зустрічі обговорювалася потреба у чіткій та принциповій співпраці для досягнення миру, гарантування безпеки як для України, так і для її партнерів, а також для внутрішньої трансформації України.

Окрім того, Зеленський розповів, що у четвер відразу кілька країн оголосили про пакети підтримки для України.

"Данія – оголошено вже 15-й оборонний пакет. Боєприпаси, дрони, посилення наших воїнів. Дякую. Ціную, що всі наші домовленості з Метте, пані Прем’єр-міністром Данії, ідеально реалізовуються. Велика Британія – є оголошення про підготовку пакета, і зокрема він додасть сили для відбиття російських штурмів. Є пакет від Нової Зеландії, який посилить нашу логістику, розвідку і зв’язок. А також за підтримку у тренуванні наших воїнів", - зазначив Зеленський.

Він також підкреслив, що "чим більше з Москви лунає божевільних заяв, то більшою повинна бути наша сила".