Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення придбати у повному обсязі акції АТ "Сенс Банк" у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за 1 гривню. Таким чином банк стає державним. Про це повідомляє УНН із посиланням на постанову уряду.

“Держава в особі Міністерства фінансів придбаває у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб акції АТ “СЕНС БАНК” у повному обсязі за одну гривню. Органом управління корпоративними правами за акціями АТ “СЕНС БАНК”, що належать державі, є Міністерство фінансів”, - йдеться у постанові.

Згідно з постановою, "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) визначили депозитарною установою, в якій відкрито рахунок у цінних паперах на ім’я держави, на який будуть зараховані права на акції АТ "Сенс Банк".

Міністерству фінансів доручили забезпечити укладення договору купівлі-продажу акцій АТ "Сенс Банк". Видатки на придбання акцій здійснити за рахунок бюджетних коштів, передбачених Мінфіну у на його утримання. Та забезпечити оплату вартості зазначених акцій після їх зарахування на рахунок у цінних паперах держави в Укрексімбанку.

Нагадаємо

У Національному банку ухвалили рішення вивести з ринку банк АТ "Сенс Банк" (раніше мав назву "Альфа-Банк"). Його власниками є російські підсанкційні олігархи - михайло фрідман, петро авен та андрій косогов.