Сьогодні, 17 липня, 9-та річниця збиття проросійськими терористами літака Boeing Malaysia Airlines в небі над Україною, пише УНН.

17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий у небі над Донецькою областю. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

Деталі справи

24 травня 2018 року спільна слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою “Бук”, яка належить 53 бригаді з міста Курська в російській федерації.
У червні 2019 року слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 у окружному суді Гааги розпочався 9 березня 2020 року.

17 листопада Суд у Нідерландах оголосив вирок у справі про збиття пасажирського літака Boeing рейсу MH17 Malaysia Airlines в небі над Донбасом у липні 2014 року. Ігорю Гіркіну, Сергію Дубинському та та Леоніду Харченку було присуджено заочно довічне ув’язнення.

У той же час суд виправдав Олега Пулатова, не знайшовши доказів в його причетності до катастрофи.

Три обвинувачених також мають відшкодувати збитки родичам загиблих, сума яких — понад 16 мільйонів євро.

Причетність путіна

У лютому 2023 року Спільна слідча група вперше оприлюднила перехоплення телефонної розмови президента рф володимира путіна з так званим головою “лнр” ігорем плотницьким у 2017 році. За словами слідчих, розмова є доказом того, що диктатор особисто давав вказівки щодо надання тяжкого озброєння проросійським бойовикам.

Верховний суд Нідерландів оголосив письмову догану судді Апеляційного суду Гааги, яка намагалася вплинути на суддів у справі про катастрофу малазійського Boeing рейсу MH17 за допомогою теорії змови.

Повідомляється, що суддя працює радником у суді у Гаазі. Її брат написав книгу (під псевдонімом), у якій стверджує, що рейс MH17 не був збитий російською ракетою у 2014 році, як дійшли висновку Рада безпеки Нідерландів та прокуратура.

Суддя роздала книгу її брата суддям та прокурорам у справі MH17. Також вона назвала результати розслідування MH17 “маніпуляцією та брехнею”.