Наразі у Туреччині, яку сколихнув руйнівний землетрус, працюють дві групи українських рятувальників – це 77 осіб та 16 одиниць техніки. Вдалося розібрати 127 завалів, з-під яких врятовано жінку. Про це журналісту УНН розповів речник ДСНС України Олександр Хорунжий.

«Зараз на місцях працюють дві групи – це 77 рятувальників та 16 одиниць техніки. Всього до Туреччини прибули 87 рятувальників, 18 одиниць техніки та 2 літаки з 10 членами екіпажу. Ми взяли участь в розборі 127 завалів і 7 людям надали медичну допомогу, з них – 1 дитині», – повідомив Хорунжий.

Усього українським рятувальникам вдалося врятувати одну жінку. За словами спікера ДСНС, це вже досягнення, враховуючи умови, у яких зараз перебувають рятувальники, та масштаби руйнувань від землетрусу. Окрім того, деблокувано 55 загиблих тіл з-під завалів, з них – 9 дітей.

«Ми сподіваємося, що скоро повернемося додому, через 2-3 дні. Тому що основна місія – це порятунок живих, хоча, звісно, ми допомагаємо вилучати загиблих і надавати медичну допомогу. Але якщо надійде наказ працювати далі – будемо працювати далі», – зазначив Хорунжий.