У російському вантажному кораблі "Прогрес МС-21", пристикованому до Міжнародної космічної станції, сталася розгерметизація. Проте, як стверджують в "Роскосмосі", екіпажу нічого не загрожує, пише УНН з посиланням на Reuters.

Так, відзначається, що розгерметизація сталася в системі охолодження вантажного корабля, який прибув на МКС 28 жовтня. Судно пристикувалось до модуля "Поіск", та мало планом відстикуватися 18 лютого.

"Прогрес МС-21" після інциденту був ізольований від решти станції. Температурний режим і тиск на борту МКС в нормі, життю і здоров'ю екіпажу нічого не загрожує, вони почувають себе нормально", – стверджують у "Роскосмосі".

Водночас, у NASA підтвердили, що відбулася розгерметизація системи охолодження корабля "Прогрес".

Наразі з’ясовується причина втрати охолоджуючої рідини в космічному кораблі "Прогрес". Люки між "Прогресом" і станцією відкриті, температура і тиск на борту станції в нормі.

росія раніше заявила, що наступного місяця запустить ще один космічний корабель "Союз", щоб доставити додому двох космонавтів і астронавта США з Міжнародної космічної станції після того, як їхня початкова капсула була вражена мікрометеоритом і почала текти минулого місяця.