Петер Сіярто заявив, що Будапешт планує вкласти ці гроші в "поліпшення можливостей збройних сил Чаду".

Угорщина прийшла до думки, що вона не стане надавати 18 млн доларів на зброю для сусідньої України, а ліпше передасть їх збройним силам африканської країни Чад. Про це заявив угорський міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних зв'язків Петер Сіярто під час своєї пресконференції.

"Ми вирішили використати ці 18 млн доларів для зміцнення безпеки в Чаді, для створення нового навчального закладу з метою підготовки армійських офіцерів у Чаді та для поліпшення можливостей збройних сил Чаду", - заявив угорський чиновник.

Будапешт відмовилися виділяти такі кошти, бо ті пішли б на оплату озброєння для України, пояснив голова угорського МЗС..

За його словами, влада Угорщини нбито виступає за мирне вирішення конфлікту в Україні, тому цю гроші спрямують на підтримання безпеки та стабільності в Чаді. 

Нагадаємо, Петер Сіярто заявив, що Угорщина, яка з 1 липня головуватиме в Раді Європейського Союзу на ротаційній основі, лобіюватиме вступ Грузії та Молдови в ЄС, але не робитиме цього для України. За його словами, переговори про вступ будуть зосереджені на "реальних показниках" країн-кандидатів, а не на "політичному тиску".