Міністерству внутрішньої безпеки США тепер буде надано повноваження закрити кордон за певних умов.

Сенат США погодився розширити повноваження країни, щоб обмежити нелегальний потік мігрантів на кордоні з Мексикою. Про це повідомляє CNN.

Угода Сенату планують оприлюднити наступного тижня. Вона має прискорить процес надання притулку для розгляду справ протягом шести місяців. За теперішньою системою, для пошуку притулку може знадобитися до 10 років.

Угода також відкриває вікно до переговорів про виділення фінансування для допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Лідери Сенату мають надію, що вони зможуть долучити угоду до обговорення.

Президент США Джо Байден раніше заявив, що угода, над якою працювали учасники переговорів у Сенаті, є жорсткою та справедливою.

Міністерству внутрішньої безпеки США буде надано нове надзвичайне повноваження закрити кордон, якщо середня щоденна кількість мігрантів досягне 4000 протягом одного тижня. Мігрантам дозволять лишитися, якщо виявлять, що вони тікають від тортур або переслідувань у своїх країнах.

Якщо кількість перетинів перевищує 8500 за один день, кордон буде закритий для мігрантів, які незаконно перетинають кордон. Згідно з пропозицією, будь-якому мігранту, який спробує двічі перетнути кордон, коли він закритий, буде заборонено в'їзд до США протягом одного року.

Читайте також:
Кордон між Канадою і США залишиться закритим
Трамп обжалует решение суда по возведению стены на границе с Мексикой
Суд в США заблокировал выделение денег на стену с Мексикой
США не будут досрочно отзывать солдат с мексиканской границы
Мексика направила ноту США через ситуацію на кордоні