Чоловік попередив екстрені служби, що нібито хоче повторити смертельну стрілянину, що сталася в Карловому університеті у Празі раніше цього тижня.

У Словаччині поліція заарештувала 64-річного чоловіка, який погрожував повторити масове вбивство, подібне до того, що відбулася у Празі в Чехії. Про це у неділю, 24 грудня, повідомило ВВС News.

Стверджується, що затриманий сам подзвонив на лінію екстреного виклику та повідомив, що має намір "зробити те, що сталося в Празі".

"Після отримання повідомлення ми негайно почали перевірку, в результаті якої затримали підозрюваного", - сказала речниця Жилінської обласної поліції Зузана Шефчікова.

Слідчий Жилінського районного управління поліції порушив кримінальну справу. Тепер чоловікові загрожує кримінальне провадження за поширення загальної тривоги, що передбачає максимальне покарання у вигляді двох років ув'язнення.

Масове вбивство в будівлі Карлового університету 21 грудня - найтрагічніший випадок у сучасній історії Чехії. У результаті стрілянини, влаштованої 24-річним студентом філософського факультету, загинули 14 людей.

Усі вбиті були громадянами Чехії, їхні імена правоохоронні органи не розкривають