Міждержавний авіаційний комітет не став займатися розслідуванням катастрофи літака Євгена пригожина. Про це пресслужба організації повідомила на своєму сайті, передає УНН.

“У зв'язку з численними зверненнями інформуємо, що наразі Міждержавний авіаційний комітет (МАК) не проводить розслідування авіаційної події, яка сталася з повітряним судном „Embraer Legacy“ 23 серпня 2023 р. у Тверській області, та не коментує обставин події, що сталася” — сказано на офіційному сайті організації.

Причини рішення – не розслідувати катастрофу приватного літака пригожина, в організації ніяк не пояснюють.

Зазначимо, що на сайті МАК написано, що їхній комітет розслідує всі авіаційні події з повітряними суднами росії. А результати їхніх розслідувань зазвичай доступні для всіх країн-учасниць комітету.

Довідка

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) — виконавчий орган 12 держав колишнього СРСР ( Співдружності Незалежних Держав) по делегованих державами функціям і повноваженням в галузі цивільної авіації і використання повітряного простору. Заснований на підставі підписаної 30 грудня 1991 року міжурядової «Угоди про цивільну авіацію і про використання повітряного простору».