Особливістю твердопаливних ракет є менший час на підготовку пуску та важче виявлення перед стартом.

У Північній Кореї заявили про успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18. Про це у вівторок, 19 грудня, повідомило Yonhap з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Зазначається, що під час випробування у понеділок, ракета пролетіла 1002,3 кілометра за 4415 секунд (73,6 хв) на максимальній висоті 6518,2 км і впала в Японське море у визначеному перед стартом районі.

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин висловив велике задоволення випробуванням і сказав, що воно стало практичною демонстрацією надійності ударних можливостей і наявності у збройних сил КНДР засобів стримування ядерної війни.

У повідомленні KCNA йдеться, що Кім назвав запуск МБР демонстрацією готовності Північної Кореї до "найжорсткішої протидії" ворожим силам, додавши, що запуск показує, який варіант він обере, "коли Вашингтон прийме неправильне рішення проти КНДР".

Це було п’яте випробування Пхеньяном МБР цього року та третій запуск твердопаливної Hwasong-18, яка може пролетіти близько 15 000 км на максимальній висоті 6 000 км, що начебто дозволяє їй уразити будь-які цілі на континентальній частині Сполучених Штатів.

Особливістю твердопаливних ракет є менший час на підготовку пуску та важче виявлення перед стартом.