Глава уряду Канади у день пам'яті жертв Голодомору закликав співгромадян дізнатися більше про цю темну сторінку історії і пообіцяв тривалу підтримку України.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що його країна надаватиме Україні підтримку так довго, як це буде необхідно. Про це у суботу, 25 листопада, повідомила пресслужба Трюдо.

"У 1932 і 1933 роках радянський режим Йосипа Сталіна влаштував навмисний голод по всій Україні. Голодомор – "голодна смерть" – був геноцидом, який призвів до голодної смерті мільйонів невинних українців, у тому числі дітей", - заявив прем'єр-міністр Канади.

Він зазначив, що перед обличчям системного гноблення український народ залишився стійким, а коли через майже шість десятиліть, у 1991 році, Україна проголосила свою незалежність, Канада була першою західною країною, яка визнала Україну.

"Сьогодні, коли Україна продовжує захищатися від жорстокої загарбницької війни з боку Росії, українці знову демонструють незламність, незламність духу. Україна залишиться вільною; Україна залишиться незалежною; і Канада продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - заявив Трюдо.

Він також закликав канадців у день пам’яті жертв Голодомору дізнатися більше про цей темний розділ історії та вшанувати мільйони невинно втрачених життів.