Хантер Байден не сплатив податки на суму не менше 1,4 млн доларів у період з 2016 по 2019 роки.

Сину президента США Джо Байдена Хантеру Байдену висунули нові звинувачення у несплаті податків за дев'ятьма пунктами. Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Хантер Байден не сплатив податки на суму не менше 1,4 млн доларів у період з 2016 по 2019 роки.

Обвинувальний висновок було подано до окружного суду центрального округу Каліфорнії. Нові обвинувачення включають три кримінальні злочини та шість правопорушень. Стверджується, що замість сплати податків Байден витрачав мільйони на "екстравагантний спосіб життя".

Як заявляє сторона обвинувачення,Хантер Байден "продовжував добре заробляти та шалено витрачати гроші у 2018 році", а його витрати "збільшувалися зі зростанням прибутків".

Хантер Байден зрештою сплатив податки з 2018 року, однак прокурори стверджують, що він включив "неправдиві відрахування для бізнесу, щоб ухилитися від сплати податків з метою зменшити значні податкові зобов’язання".

В обвинувальному висновку зазначається, що у 2018 році відповідач витратив понад 1,8 млн доларів, зокрема 722 тисячі доларів на зняття готівки, близько 151 тисячі доларів на одяг та аксесуари тощо. Відповідач не використав ці кошти для сплати податків.

За словами адвоката Байдена Еббі Лоуелл, виходячи з фактів та закону, якби прізвище Хантера було якимось іншим, звинувачення в Делавері, а тепер і в Каліфорнії не були б висунені.