Генерала Суровікін було нібито звільнено через кілька днів після того, як Пригожин загинув в авіакатастрофі.

У Росії звільнили з-під варти генерала Сергія Суровікіна, затриманого після заколоту ватажка найманців "Вагнера" Євгена Пригожина. Про це повідомляє The New York Times, яке отримало інформацію від двох анонімних американських чиновників і людини, близької до Міністерства оборони Росії.

Співрозмовники видання стверджують, що генерал заздалегідь дізнався про заколот, і через кілька годин після його початку російська влада опублікувала відео, на якому Суровікін закликає найманців "Вагнера" відступити.

Повідомляється, що хоча генерал Суровікін, судячи з усього, був звільнений з-під варти, незрозуміло, чи зберігаються якісь обмеження щодо нього.

Генерала Суровікін було нібито звільнено через кілька днів після того, як Пригожин загинув в авіакатастрофі. Як наголошує джерело інформації, генерал поки що зберіг своє звання і все ще є військовим офіцером, але жодних кар'єрних перспектив у нього більше немає: російські державні новинні агенції повідомили, що генерала Суровікін було офіційно відсторонено з посади голови Повітряно-космічних сил Росії.

Олексій Венедиктов, який раніше очолював ліберальну радіостанцію Ехо Москви, у понеділок, 4 вересня, написав, що "генерал Суровікін вдома з сім'єю. У відпустці та у розпорядженні міністерства оборони".