У Києві адміністраторка USAID Саманта Пауер оголосила про виділення понад 500 млн доларів гуманітарної допомоги для задоволення потреб українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії в Україну, передає УНН із посиланням на "Голос Америки".

Як пише видання, допомога, яка надаватиметься через ООН та інші неурядові організації-партнери, дозволить посилити підтримку переміщених осіб та всіх тих, хто постраждав від війни, надавши їм, зокрема, надзвичайну продовольчу допомогу, медичне обслуговування та питну воду.

«США продовжують підтримувати людей, які постраждали від руйнівної повномасштабної війни, (розв'язаної) росією, і зберігають відданість надання життєво важливої допомоги тим, хто її найбільше потребує», – наголошується в повідомленні.

За даними ООН, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло понад 9 тисяч і поранено близько 16 тисяч мирних жителів; по всій Європі налічується близько 6 мільйонів українських біженців.

Після оголошення про гуманітарну допомогу, яке очікується у понеділок, загальний обсяг гуманітарної допомоги, наданої Вашингтоном Україні з моменту початку повномасштабної війни, перевищить 2,6 млрд доларів. Допомога по лінії USAID перевищить 1,9 млрд доларів.

Під час поїздки в Україну Пауер зустрінеться з фермерами, працівниками енергетичної галузі та групами реагування на надзвичайні ситуації, а також відвідає партнерів USAID.