Операція мала на меті перешкодити іранському кораблю ділитися розвідданими з повстанцями-хуситами в Ємені, які обстрілюють ракетами і безпілотниками вантажні судна в Червоному морі.

США здійснили кібератаку на іранський військовий корабель, який збирав розвідувальну інформацію про вантажні судна в Червоному морі та Аденській затоці. Про це у четвер, 15 лютого, повідомило NBC News із посиланням на три джерела в американському уряді.

Зазначається, що кібератака сталася понад тиждень тому і була частиною відповіді адміністрації Білого дому на атаку безпілотників підтримуваних Іраном угруповань в Іраку, в результаті якої наприкінці минулого місяця в Йорданії загинули троє американських військовослужбовців і десятки були поранені.

Операція мала на меті перешкодити іранському кораблю ділитися розвідданими з повстанцями-хуситами в Ємені, які обстрілюють ракетами і безпілотниками вантажні судна в Червоному морі. Американські чиновники кажуть, що Іран використовував корабель для надання хуситам інформації про цілі, щоб їхні атаки на кораблі були більш ефективними.

Один зі співрозмовників видання повідомив, що операція була проведена на іранському кораблі під назвою MV Behshad. Інші чиновники відмовилися розкрити назву корабля.

Минулого тижня в інтерв'ю NBC News посол Ірану в ООН Амір Саїд Іравані заявив, що Behshad перебуває в Червоному морі "для боротьби із піратством" і не надає жодних розвідувальних даних.

Від січня Behshad  розташовується поблизу порту Джибуті, недалеко від китайської військової бази на березі. Військові аналітики припускають, що, можливо, Іран вирішив перемістити судно ближче до китайської бази, щоб перешкодити військово-морським силам США спробувати фізично атакувати або взяти на абордаж підозрюване шпигунське судно.